Pro

Robert Johansen

PGA Club Professional

Första gången jag själv spelade golf var jag 13 år. Jag fastnade snabbt för spelet och tränade flitigt på Gullbringa GCC. Fem år efter att jag började spela hade jag lyckats ta mig till Hcp 0, ytterligare fem år senare hade jag spelat till mig kategori för att spela några tävlingar på Europatouren. Totalt blev det 13 säsonger på Nordens högsta tourer. Parallellt med golfen har jag på vintrarna alltid åkt mycket skidor och framförallt snowboard (som jag också tävlat i), ett tag hade jag till och med en egen startramp i trädgården!

Jag har flyttat till Stenungsund i början av 2018. Under stora delar av sommarsäsongen kollar jag ofta väderutsikterna, inte bara för att se om det kommer att behövas regnkläder/paraply på dagens träningsrunda, utan minst lika mycket för att se om det kommer att bli vind. Detta eftersom jag försöker att kombinera golfspelandet med diverse vattenaktiviteter och då främst kitesurfing som jag tycker är väldigt roligt att ägna mig åt.

2016-2107 har var två mycket kul och givande år på Tjörns GK. Det har vart många som har börjat ta privatlektioner, serielagen tränade på ordentligt och juniorerna har gott många imponerande framsteg. Tjörns golfklubb blev i höstas utsedd för andra året i rad till Bohusländals bästa juniorklubb på antalet deltagande på Scandiatour.

2013-2015 var jag på Gullbringa Golf & Country Club som tränare och drivit både shop och drivingrange. Utöver privatlektioner och grupplektioner har jag gärna gett spellektioner på banan. Customfitting och reparationer av klubbor är också viktiga delar för att optimera golfspelet.

Lite om hur jag ser på spelet

Enkelhet

Golf är egentligen inte så svårt som många vill göra det. Spelet handlar om att slå en liten boll ner i ett ganska stort hål, en liten bit bort, på så få slag som möjligt. Bollen ligger still, det är ingen som varken knuffar eller skriker på dig. Det gäller många gånger att se det lätta i stället för det svåra. Detta är något jag själv jobbar mycket med när det gäller mitt eget golfspel.

Vilja

Viljan är för mig den stora drivkraften, det är din vilja att bli bättre som gör att du orkar träna, inte bara i medgång utan även i motgång. Om du kan lyckas stå där ute på banan och känna att ”Detta slag är utmanande, det skall bli kul att få slå detta slag”. Om du hittar detta tankemönster på banan när du spelar, kommer du troligtvis bli en bättre och framförallt gladare golfare. Jag finns här för att hjälpa dig att hitta denna drivkraft och motivation.

Träning

Jag tror på träning, träning och åter träning. Men det skall vara roligt, givande och det bör alltid finnas ett klart mål med det du tränar på. Det är viktigt för mig att du vet VARFÖR du skall göra på detta vis, då kan du fortsätta att träna effektivt på egen hand mellan lektionerna. Jag brinner också för att förstå dig, hur du tänker och fungerar – då kan jag/vi anpassa övningarna efter din egen ambitionsnivå, rörelserna efter dina fysiska förutsättningar. Du kan bara spela golf på DITT sätt.

Utöver detta har jag många andra tankar om hur golf kan läras ut och hur man spelar enkel golf som ger roliga rundor med bra resultat. Fråga mig gärna, jag finns här för att hjälpa dig hitta dina egna nycklar. Tillsammans får vi din golf att utvecklas!

Utbildningar

PGA väst utbildningsdagar                                         2013, 2014, 2015

Teaching summit                                                            2013, 2014, 2015

Tränarutbildningen                                                        2012-2014