Rekommendationer vid spel på Tjörns Golfklubb

Allmän information från styrelsen

Hej alla medlemmar!

Just nu är det mycket kring den rådande pandemin som kommit. Det är många saker som kommer att påverka alla våras liv på olika sätt

Tjörns Golfklubb har sammankallat ledningsgruppen under veckan för att bevaka olika omständigheters påverkan på klubbens verksamhet och ekonomi. Gruppen träffas eller möts via Skype regelbundet och på kort varsel om omständigheterna så kräver.

Vår nuvarande bedömning är att klubben kommer att tappa intäkter men att dessa i princip kan balanseras av minskade arbetsgivaravgifter samt kostnader i samband med inställda aktiviteter mm. Vi håller naturligtvis igen på investeringar/förbättringar och pausar sådant som inte är påbörjat.

Vår absoluta målsättning är att verksamheten ska rulla på och att banan ska hållas i gott skick.

Vi kommer att försöka hålla så hög servicegrad som möjligt i receptionen men det kommer att bli ändrade öppettider, vilket vi hoppas på förståelse för. Vid entrén finns en ny terminal där du kan boka och även ankomstregistrera dig, få ut scorekort på ett enkelt sätt. Men vi kräver ingen ankomstregistrering just men däremot att ni bokar tid som vanligt. Ett tips är att använda er av Min Golf Boknings app kan du boka, ankomstregistrera och sedan via On Tag eller GameBook få ett digitalt scorekort.

Till sist – efter regn kommer sol och vi kan glatt meddela att golfklubbens solcellsanläggning snart är igång och producerar fossilfri el ☀️

/Ledningsgruppen för Tjörns Golfklubb

Stopp för all tävlingsverksamhet

SGF har idag, 3 april, beslutat följande:

1. Inga förbundstävlingar till och med 30 juni 2020

Förbundstävlingar där SGF eller GDF är ansvarig golforganisation ska inte arrangeras under tiden 30 mars – 30 juni 2020. För tiden därefter gäller att SGF och GDF ska fatta nytt beslut senast en månad innan tävlingen är planerad att genomföras.

2. Rekommendation att skjuta upp all tävlingsverksamhet i Golfsverige

SGF:s skarpa rekommendation till GDF och golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att GDF och golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april

Här kan ni läsa mer Bakgrund till beslutet.

Klubben har beslutat att följa dessa rekommendationer. All tävlingsverksamhet ställs in fram till och med sista juni.

/Anders Thelander & Eleonore Höglund

Restaurangen öppnar för lunch onsdagen den 8 april.

Då större delen av personalen är kvar i Filipinerna har Benny tagit in en tillfällig kock till dess att ordinarie personal är på plats.

Restaurangen serverar all sallad och mat på tallrik och erbjuder även lunch för avhämtning men då till ett rabatterat pris 90 kr. Ni kan välja att hämta i restaurangen eller så levereras det till bilen på parkeringen.

• Vänligen tvätta händerna innan du besöker restaurangen och när du lämnar den.
  • Undvik närkontakt med andra och respektera ett visst avstånd
  • Undvik köbildning eller att du hindrar andra att ta sig fram
  • Följ personalens anvisningar
  • Restaurangen serverar all mat på tallrik
  • Ta eget ansvar och visa respekt för din omgivning

Tjörns Golfrestaurang kommer följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Viktig information hittar ni på folhälsomyndighetens hemsida.

Har ni frågor eller funderingar så är ni välkomna att kontakta oss på telefon 0304-660911

Välkomna önska Benny