Tjörns Junior lag tog sig vidare i JSM-lag

Tjörns Juniorer gjorde en bragd tidigare i somras och gick ganska otippade vidare ifrån 1: kvalet i JSM för lag. Vi slog ut självaste Gullbringa GCC sista dagen som är en erkänt duktig juniorklubb rankade nr.50 i Sverige.

Tjörn ligger för tillfället på plats 110 bland juniorklubbarna i Sverige. Det var många duktiga lag som inte gick vidare så vi skall vara mycket stolta över dessa ungdomar som sätter Tjörns GK på Sveriges golf karta. 

32 klubblag har tagit sig vidare till kvalomgång 2 som spelas på 4 platser runt om i landet, 8 lag på varje plats.

Våra Tjörn ungdomar ska upp till Stockholm GK nu till helgen 9-11 Aug då vårat eget KM går av stapeln. Tyvärr försvinner ett gäng duktiga spelare från KM och vår invigning av nya fina träningsanläggning. (Ni som är hemma och spelar KM får glädja er åt att ni får lite extra framskjutna placeringar i år 🙂)

Lagen som Tjörn kommer att möta i Stockholm är följande.

Hills GK (Sverige ranking nr.2)

Stockholms GK (nr.6)

Lidingö GK (nr.11)

Saltsjöbaden GK (nr.23)

Österåkers GK (nr.38)

Djursholms GK (nr.42)

Torslanda GK (nr.62)

Tjörns GK (nr110)

 

I Stockholm kommer lagen att delas in i två pooler där alla möter alla i matchspel. I Tjörns pool kommer troligtvis Hills,Saltsjöbaden och Österåker att spela. Dom två bästa lagen från varje pool går vidare till 3:e kval omgången som då innehåller 16 lag.

Dom 4 bästa lagen ifrån 3:e kvalomg. går vidare till finalen som spelas i Spanien 🙂

Lagen består av 9 spelare och minst 2 måste vara av samma kön. Varje lag match innehåller:

1 mixed foursome match

1 valfri foursome match

1 Flick singel match

1 Pojk singel match

1 valfri singel match

 

Det kommer att spelas 2 matcher på Lördagen och en match Söndagen. Vi hoppas kunna förmedla er resultaten efterhand som vi spelar matcherna via instagram/facebook.

Laget åker buss upp till Stockholm redan nu på Torsdag för att kunna spela in på Fredagen och få bästa möjliga förutsättningar för att kunna ge dessa namnkunniga klubbar en match.

Tittar man på listan över klubbarna vi kommer att möta så är det klubbar med enorma resurser och deras Juniorverksamhet har säkert en budget som vi bara kan drömma om.

En sådan här positiv framgång kostar tyvärr lite extra pengar och laget försöker nu med alla medel att skaffa fram sponsorer för att kunna finansiera framgången.

Ni som har möjlighet och känner att ni skulle kunna hjälpa laget i denna framgång och vid ett eventuellt vidare avancemang I JSM lag hör gärna av er till kansliet.

Vi har redan fått några sponsorer som är QMEMA SWEDEN AB och Almö Livs som skänker oss förnödenheter som håller ungdomarna vid gott mod ute på banan. 

Vi har också föräldrar som ställer upp och bidrar med det dom kan för att vi skall komma iväg och hålla nere kostnaderna.

Ungdomarna som kommer att representera Tjörns lag i Stockholm och som tackar er alla för erat stöd till helgen är:

Viktoria Zeferer, Yrla Bengtsson, Jon Stenborg, Lucas Wallberg, Victor Larsson, William Hallsback, Tim Berg och sist men inte minst Lukas Andersson 🙂 

Vi önskar laget all lycka till och hoppas att de får riktigt kul! 

/Stefan Hallsback & Juniorkommittén

Kommentarer