Banstatus 9/4

Publicerat: 2022-04-07 - 15:14 - Skrivet av Hannes Kristiansson

Banstatus och vinterarbeten!

Som ni vet fick 18håls banan stängas igen kort efter öppning då vädret ställde till det för oss och temperaturen på nätterna och morgonen helt enkelt har varit för låga. Nu hoppas vi på att våren kommer och vi planerar att öppna igen imorgon (söndag) kl.10.00. Bortsätt från de kalla temperaturer vi har haft under en tid som har hållit banan stängd så är vi mycket nöjda med hur banan ser ut. Vi har en bra vinter bakom oss och greenerna ser jättebra ut inför säsongen.

 Lite av det som skett på banan i vinter är bl.a dräneringsarbeten. Vi har dragit en dränering tvärs över fairway på hål 3 som för tillfället är täckt med jord där det så småningom skall sås nytt gräs. Liknande dränering har gjorts i ruffen emellan tee och början på fairway på hål 3. På vänster sida av green på hål 1 har en mindre dränering gjorts för att få spelområdet i bättre skick, där det även planeras att klippa upp bredare foregreen till denna säsong.                               

 Utöver dräneringsarbete på banan så har vårt arbete med att förbättra våra tees fortgått även denna vinter. Iår är det röd tee på hål 1 som har skalats av och jämnats till, samt gul tee på hål 18 där ett litet större arbete har gjorts då vi har satt L stöd, samt förlängt tee så att ytan blir större och vi får möjlighet till fler teeplaceringar. Här skall det så småningom rullas färdigt gräs men fram tills dess så flyttas röd tee på hål 1 fram till orange, och gul tee på hål 18 får slå från matta.               

 Ett annat större arbete som kommer färdigställas nu i vår är vårt upplag som vi byggt i bakkant av rangen där vi kommer ta emot stora mängder sand som skall användas till dressning av fairway. Detta är ett långsiktigt projekt som vi kommer starta denna säsong så fort upplaget har asfalterats och vi fått hit sand!