Håll igång med golfträningen även under den mörka årstiden!

Publicerat: 2020-11-24 - 10:00 - Skrivet av Eleonore Höglund

Glada nyheter för träningssugna medlemmar i Tjörns Golfklubb.

Hösten är här och Thordénstiftelsens bidrag har nu använts för att göra det möjligt att kunna träna även då det naturliga ljuset saknas. En av våra sponsorer, Tjörns El, har monterat strålkastare för rangen och värmare för några utslagsplatser.

Belysningen för rangen tänds på en timer på väggen i mitten av rangetaket vid elcentralen. Vrid till den tid Du avser använda rangen, max 120 minuter. Det funkar alltså nu alldeles utmärkt att slå golfslag även efter mörkrets inbrott och man ser både riktning, hur bollen skruvar och bollflykt i vart fall till flaggstängerna på rangen som är 135 meter bort. OBS kl. 23.00 bryts strömmen för strålkastarna oavsett hur timern står!

Ny belysning under hela rangetaket är på plats och tänds på knappar vid respektive dörr. De tre utslagsplatserna närmast klubbhuset har försetts med varsin kraftig infravärmare och det sitter även en värmare ovanför ingångsdörren som stöttar mattan i mitten bakifrån. Dessa startas individuellt på timerknappar på väggen bakom respektive matta och går ca 30 minuter på varje tryck. Bollautomaten nås via dörr på sidan om inte porten är öppen.

Svinga vidare - året runt!