Ny uppmuntran till Paragolfen på Tjörns Golfklubb

Publicerat: 2022-09-20 10:33 - Skrivet av Eleonore Höglund

Förra året tilldelades Tjörns Golfklubb, Harald Roos och Paragolfkommittén med tränare Robert Johansen ”Hälsans pris” av Tjörns kommun vilket var mycket glädjande.

I år har Paragolfen på Tjörn fått ännu en uppskattning, denna gång i form av en golfscooter från Svenska Golfförbundet. Då klubben förra säsongen hade fyra spelare i gruppen med fysiska funktionsnedsättningar så skickades tidigt i våras in en ansökan om s.k. återstartsstöd i bidrag för scooter. En dag i juli dök en lastbil upp och lämnade av en sprillans ny fräck vinröd golfscooter och klubben är alltså nu ägare av en sådan.

Den skall företrädesvis användas för Paragolfen som för det mesta har träning på söndag fm. Övrig tid kommer den att finnas tillgänglig att hyra till en rimlig peng för medlemmar och gäster som har svårigheter med rörligheten och därför har läkarintyg för golfbil. Uthyrningen startar till våren p.g.a. att viss modifiering av scootern först behöver fixas till.

Från vänster; Harald Roos - ordförande Paragolfkommittén, Christer Olofsson – paragolfare med fysisk funktionsnedsättning och Robert Johansen – PRO på Tjörns GK