Här slås flest hole in ones i Sverige

Publicerat: 2022-06-14 12:00 - Skrivet av Eleonore Höglund

Tjörns Golfklubb hamnar på femte plats på topplistan av klubbar där flest personer gör hole in ones i Sverige visar en undersökning genomförd av Rekatochklart.com. Under de senaste fem åren har 84 hole in ones slagits på golfklubben.

Golfsäsongen är återigen igång och tusentals svenskar flockas till golfbanorna och hoppas på att just de ska lyckas med konststycket att slå en hole in one (HIO).

En genomgång av registrerade hole in ones under åren 2017-2021 visar att det slogs flest sådana på Landskrona Golfklubb i Skåne. Ungefär 1,4% av alla slagna hole in ones under dessa år noterades ha utförts där. På femte plats på listan hittar vi Tjörns Golfklubb där ungefär 1,1% av alla slagna hole in ones under 2017-2021 utfördes.

Om man däremot ser till statistiken från 2021 så seglar Tjörns Golfklubb upp i toppen som den golfklubb där flest personer har slagit en hole in one. Ungefär 1,7% av alla hole in ones i Sverige under 2021 registrerades där.

Topp 10 golfklubbar sett till antal HIOs 2021

Klubb

Antal

1

Tjörns Golfklubb

26

Tjörn (Västra Götaland)

2

Kalmar Golfklubb

19

Kalmar (Småland)

3

Ågesta Golfklubb och PGA Sweden National

18

Farsta (Stockholm) och Malmö (Skåne)

4

Landskrona Golfklubb

17

Landskrona (Skåne)

5

Gräppås Golfklubb

16

Onsala (Halland)

6

Kungsbacka Golfklubb och Troxhammar Golfklubb

15

Kungsbacka (Halland) och Färingsö (Stockholm)

7

Mälarö Golfklubb Skytteholm

14

Ekerö (Stockholm)

8

Delsjö Golfklubb, Gävle Golfklubb, Huvudstadens Golfklubb, Kristianstads Golfklubb och Luleå Golfklubb

13

Delsjö (Göteborg), Gävle (Gävleborg), Vallentuna (Stockholm), Åhus (Skåne) och Luleå (Norrbotten)

9

Bokskogens Golfklubb, Golfstar, Karlshamns Golfklubb och Visby Golfklubb

12

Bara (Skåne), Vallentuna (Stockholm), Mörrum (Blekinge) och Visby (Gotland)

10

GolfUppsala, Hooks Golfklubb, Saltsjöbadens Golfklubb, Vasatorps Golfklubb och Kinds Golfklubb

11

Uppsala (Uppland), Hok (Småland), Saltsjöbaden (Stockholm), Mörarp (Skåne) och Svenljunga (Västra Götaland)

Här slås flest hole in ones i Sverige

Om sammanställning

Sammanställningen är baserad på alla registrerade hole in ones hos Svenska Golfförbundets hole in one-klubb under åren 2017-2021. HIO-Klubben är öppen för alla spelare som är medlemmar i en golfklubb som tillhör Svenska Golfförbundet. Alla registrerade hole in ones är godkända enligt Svenska Golfförbundets aktuella Spel- och Tävlingshandbok.

För mer information, vänligen kontakta:

Susanne Höglund, 56K Digital, susanne@56kdigital.se

Om Rekatochklart

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.

www.rekatochklart.com